De Flight Simulator Club Belgium is opgericht in februari 1991 als een onafhankelijke feitelijke vereniging van Flightsimulator fanaten, liefhebbers en hobbyisten. In 2001 werd de club omgevormd naar een VZW, een vereniging zonder winstoogmerk.

Flight Simulatoren zijn wereldwijd zowat de meest verkochte en verspreide softwarepakketten.
Vrijwel iedere computergebruiker heeft wel een of andere vliegsimulator uitgeprobeerd. Enkele zijn zo realistisch dat je zonder de meegeleverde handleiding niet ver komt.

Ook op computertechnisch vlak liggen de zaken niet altijd zo eenvoudig.
De club werd dan ook opgericht door een licht gefrustreerde gebruiker die noch van het één noch van het ander veel kaas had gegeten. Maar hij was wel zo van het goedaardige computervirus gebeten dat de club ooit meer dan 400 enthousiaste leden telde. Ze zijn verspreid over heel België.

De club komt nu maandelijks online “samen”. Ze geeft hier de leden de mogelijkheid om hun problemen met flight simulator op tafel te gooien en hiervoor een oplossing te krijgen. Bij de FSCB vliegen de leden voornamelijk op “echte” burgerluchtvaart-simulatoren zoals P3D – XPlane en de recente Microsoft Flight Simulator 2020.