De hoofdfocus ligt op het simulatorvliegen, waarbij ieder lid de keuze heeft hoe ver hij/zij hier in gaat. Sommige leden gaan tot het uiterste en bouwen een hele cockpit uit, met de focus op functionaliteit en realisme van het toestel, de omgeving en procedures. Andere leden vliegen graag gewoon rond met wat vrienden. De passie voor het vliegen en de luchtvaart is wat ons samen brengt, waarbij ook mooie vriendschappen ontstaan.

Als club proberen wij het sociale aspect ook naar voor te brengen. Een vliegsimulatorclub draait om meer dan enkel het virtuele vliegen. Zo proberen wij jaarlijks enkele activiteiten te organiseren binnen de luchtvaart, zoals een bezoek aan Brussels Airport.

In de zomer wordt de club bbq gehouden. Dit is een mooie gelegenheid voor iedereen om samen te komen en ook nieuwe mensen te leren kennen. De club heeft leden van over heel België, voor sommige personen is het niet altijd mogelijk om maandelijks langs te komen.

Om de luchtvaart en het simulatorvliegen aan de man te brengen, neemt de FSCB deel aan talloze evenementen gedurende het jaar. Zo zijn we onder meer jaarlijks te gast bij Skeyes tijdens openbedrijvendag. Maar ook op andere evenementen zoals fly-ins op Belgische vliegvelden of opendeurdagen van luchtvaart gerelateerde bedrijven. Gedurende deze evenementen (demo’s) proberen we te tonen wat de mogelijkheden zijn van de particuliere vliegsimulatoren. Voor velen is een vliegsimulator de start van een verdere uitbouw in de luchtvaartsector (hobby of professioneel).